tiistai 29. huhtikuuta 2014

Miten tästä eteenpäin?

Oikeanlainen ruokavalio on elämäntapa, suuria muutoksia ei kannata tehdä heti, vaan pieniä asioita korjaamalla muuttaa oikeaan suuntaan. Ravitsemussuositukset ovat hyvä lähtökohta ruokavalion muokkaamiseen. Jos olet urheilija, voit pyytää sinulle kohdennetun ruokavalion esimerkiksi personal trainerilta tai ravitsemusterapeutilta. Jos sinulla on tavoitteena pudottaa painoa, voit muokata ruokavaliotasi ensin ravitsemussuositusten mukaiseksi ja mahdollisesti pyytää joltain ravitsemisalan asiantuntijalta apua.

Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista ja se saattaa välillä potkia kovaakin. Miten olisi siis potkunyrkkeilytunti, jolla opit potkaisemaan sitä takaisin? Elämää ei pidä ottaa liian vakavasti ja vastoinkäymisiin pitää opetella suhtautumaan oikein. Vaikka välillä tuntuu, että maailma vähintäänkin kaatuu niskaan ja taivas putoaa päälle, asioilla on tapana järjestyä.

Eräs kuolemansairas mies on kirjoittanut kymmenen hyvää elämänohjetta, jotka kannattaa lukea läpi ja painaa mieleen.

1. Älä tuhlaa elämääsi tekemällä työtä josta et pidä. Elämä on liian lyhyt elettäväksi vain iltaisin ja viikonloppuisin.
2. Jos elämässäsi tapahtuu jotain pahaa jota et voi kontrolloida, ota kaikki oppi siitä irti, ja opettele elämään asian kanssa.
3. Jos luulet voivasi muuttaa asioita, muuta ne. Yritä ymmärtää se, mistä asiassa on kyse, ja tee parhaasi asian korjaamiseksi.
4. Ei ole olemassa hyviä ja huonoja päätöksiä. Jos teet jotain, mikä sinusta oli väärä valinta, opi siitä. Näin osaat toimia paremmin seuraavalla kerralla. Et voi koskaan tietää miten asiat muuttuvat pitkässä juoksussa, joten katumus on pelkkää ajanhukkaa.
5. Älä murehdi menneitä. Elämä on kuin siivu. Et voi elää hetkessä, se on liian lyhyt. Siivu on rikkaampi. Siivu sisältää vähän menneisyyttä, nykyisyyden sekä tulevaisuuden.
6. Jos olet satuttanut jotakuta, pyydä anteeksi niin pian kuin mahdollista. Älä luule olevasi täydellinen. Ota vastuu omista teoistasi.
7. Pidä valinnat avoimena niin pitkään kuin mahdollista. Älä sulje niitä aiheettomasti.
8. Pidä kiinni huumorista aina kun se on mahdollista.
9. Tartu hetkeen.
10. Älä pelkää kuolemaa.

http://www.news.com.au/lifestyle/relationships/life-lessons-from-terminal-cancer-patient-denis-wright/story-fnet09p2-1226671303372


Blogimme oli tässä, kiitos ja kumarrus kaikille lukijoille!

-Hanna, Essi ja Selma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti