Lammaslihapullat (4 annosta)
400
g
|
lampaan
paistijauhelihaa (tai tavallista naudanjauhelihaa)
|
1
kpl
|
Kananmuna
|
1/2
dl
|
korppujauhoja
|
1
kpl
|
Sipuli
|
1
dl
|
Valio
turkkilainen jogurtti luomu (naudanjauhelihan kanssa toimii myös maito tai kerma)
|
1
nippu
|
tuoretta
persiljaa (tai kaapista löytyvää kuivattua persiljaa)
|
1
nippu
|
tuoretta
minttua (naudan kanssa sopii myös esim basilika)
|
kanelia (naudan kanssa en välttämättä laittaisi)
|
|
mustapippuria
|
|
maustepippuria
|
|
suolaa
|
Valmistusohje
Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Hienonna persilja, minttu ja sipuli. Sekoita hienonnetut yrtit ja sipuli muihin aineksiin tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta suupalan kokoisia pullia. kostutetuin käsin.
Paista pullia uunissa 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Voit halutessasi ruskistaa pullat myös pannulla n. 10 minuuttia käännellen
Lihapullien kanssa voit tarjoilla esimerkiksi perunamuusia, tehdä ruskean kastikkeen ja salaattia. Jälkiruoaksi sopii hyvin pääsiäisen herkku pasha, olkoon tämä viikon sattuma eli ruokapyramidin huippu.
Pasha
150 g | Valio voita |
1 1/2 dl | sokeria |
1 | muna |
2 prk (à 250 g) | Valio maitorahkaa |
2 dl | Valio kuohukermaa |
1 dl | appelsiinimarmeladia |
1 dl | mantelilastuja |
1 rkl | vaniljasokeria |
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä kylmässä vedessä n. 20 min. Mausta marmeladilla, vaniljasokerilla ja murennetuilla mantelilastuilla.
Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai kahvinsuodattimeen. Nosta jääkaappiin. Kumoa seuraavana päivänä. Koristele hedelmillä ja kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti