keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäisviikon erikoinen

Mikset tekisi tänään tai huomenna jotain todella hyvää ruokaa. Pääsiäisenä jotkut syövät lammasta, osa nauttii pashaa ja osa syö paketti kaupalla mämmiä. Mutta pääsiäinen on joillekkin vain viikonloppu muiden joukossa. Pääsiäisen kunniaksi ajattelin jakaa reseptin josta saa helposti pääsiäiseen sopivan tai perinteisen: lammaslihapullat ja pasha. 

Lammaslihapullat (4 annosta)


400  g
lampaan paistijauhelihaa (tai tavallista naudanjauhelihaa)
1  kpl
Kananmuna
1/2  dl
korppujauhoja
1  kpl
Sipuli
1  dl
Valio turkkilainen jogurtti luomu (naudanjauhelihan kanssa toimii myös maito tai kerma)
1  nippu
tuoretta persiljaa (tai kaapista löytyvää kuivattua persiljaa)
1  nippu
tuoretta minttua (naudan kanssa sopii myös esim basilika)
kanelia (naudan kanssa en välttämättä laittaisi)
mustapippuria
maustepippuria
suolaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Hienonna persilja, minttu ja sipuli. Sekoita hienonnetut yrtit ja sipuli muihin aineksiin tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta suupalan kokoisia pullia. kostutetuin käsin.
Paista pullia uunissa 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Voit halutessasi ruskistaa pullat myös pannulla n. 10 minuuttia käännellen
Lihapullien kanssa voit tarjoilla esimerkiksi perunamuusia, tehdä ruskean kastikkeen ja salaattia. Jälkiruoaksi sopii hyvin pääsiäisen herkku pasha, olkoon tämä viikon sattuma eli ruokapyramidin huippu.

Pasha
150  gValio voita
1 1/2  dlsokeria
muna
2  prk  (à 250 g)Valio maitorahkaa
2  dlValio kuohukermaa
1  dlappelsiinimarmeladia
1  dlmantelilastuja
1  rklvaniljasokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä kylmässä vedessä n. 20 min. Mausta marmeladilla, vaniljasokerilla ja murennetuilla mantelilastuilla.
Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai kahvinsuodattimeen. Nosta jääkaappiin. Kumoa seuraavana päivänä. Koristele hedelmillä ja kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti