perjantai 7. maaliskuuta 2014

Ärsyttävä pikkunälkä

Makeanhimo voi iskeä missä tahansa. Pahin paikka, jossa se voi ilmestyä on ruokaostokset. Ärsyttävän pikku nälän iskiessä, huomaatkin seisovasi jäätelöaltaan tai makeishyllyn edessä, miettien mitä minun tekeekään mieli. Viisainta olisi, että älä ikinä mene nälkäisenä kauppaan, sillä heräteostoksia voi silloin tarttua helposti mukaasi. Kuitenkin jos olet jo tilanteessa, jossa edessäsi avautuu lukemattomia herkuttelumahdollisuuksia, niin mieti asiaa vielä kerran.

Suolaisen himossa kokeile vaihtaa sipsit, vaikka maustamattomiin pähkinöihin. Energian ja hyvälaatuisen rasvan lisäksi pähkinät sisältävät muun muassa mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja. Sopiva määrä pähkinöitä on noin 25-40 grammaa vuorokaudessa. Suklaan himoon kokeile  vaihtaa tavallinen maitosuklaa tummaan suklaaseen.  Tumma suklaa on täyteläisempää ja yksi pala täyteläistä tummaa suklaata auttaa varmasti pahimpaan makean himoon. Jos mieli kuitenkin halajaa  tavallista maitosuklaata, niin mieluummin yksi nautittu konvehti, kuin parissa minuutissa tuhottu Fazerin sininen.

Pienillä valinnoilla saadaan ravitsemuksellista laatua parannettua. Ruoan jälkeen nauti pieni makea jälkiruoka esimerkiksi marjoista tehty kiisseli tai rahka, niin makean nälkä ei pääse yllättämään. Hyödyntämällä marjoja ja hedelmiä jälkiruoissa, saadaan herkutteluun yhdistettyä myös keveyttä ja terveellisyyttä.

Nopea jälkiruoka tai välipala syntyy esimerkiksi rahkasta.

Kevyt marja-rahka

1 dl marjoja
1 prk (n.250g) maitorahkaa
1 dl mehukeittoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna marjarahkan maustua hetkisen jääkaapissa ennen tarjoilua.  Käyttämällä vaniljarahkaa tavallisen maitorahkan sijaan sokeria ei tällöin tarvitse välttämättä lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti