torstai 27. maaliskuuta 2014

Kohtuus kaikessa - niin myös alkoholin käytössä II


Keskiviikkoisin ja torstain aamuyön tunteina monella opiskelijalla on houkutus nauttia vettä vahvempaa ja saapua postinkantajan kanssa yhtä matkaa kotiin. Torstaina sängystä ylösnouseminen on äärettömän haastavaa ja ruoanlaittaminen tuntuu lähes mahdottomalta. Yöllä luultavasti on tullut poikettua vielä grillin kautta, kun taskunpohjalta löytyneitä kuitteja tutkii vähän tarkemmin. Maha kuitenkin kurnii ja mielessä pyörii vain ei-niin-terveellinen ruoka. Tällöin kannattaakin edellisenä päivänä varautua  mahdolliseen yösyöpöttelyyn ja seuraavaan päivän koomailuun tekemällä jääkaappiin ruokaa valmiiksi. Keskiviikkoisin kannattaa siis ruokaa laittaa hieman enemmän, jotta siitä riittää myös seuraavaksi päiväksi. Myös leivän tai muuta yöpalaa voi laittaa itselleen valmiiksi, jos luulee että sen tekeminen olisi yöllä liian haasteellista.

Alkoholi vaikuttaa kehoon monin tavoin, joten kohtuullisuus on hyvä muistaa sitä käytettäessä. Alkoholi aiheuttaa  myös nestehukkaa, joten veden nauttiminen illan mittaa on suositeltavaa ja se auttaa myös pitämään juotua alkoholinmäärää kohtuullisena. Riittävä määrä unta antaa taas keholle aikaa palautua illan rasituksista. Seuraavana päivänä on hyvä myös kömpiä ylös sängystä ja mennä haukkaamaan happea. Raikas ilma auttaa saamaan ajatukset kuriin ja olo voi myös samalla kohentua. Mukaan kannattaa napata pari kaveria, joiden kanssa voi sitten muistella edellisillan tapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti