maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kasviksilla väriä ruokaan

“Mä oon tehny pupun kans sopimuksen, mä en syö sen eväitä, eikä se aja mun polkupyörällä”.
No nyt kannattaa irtisanoa tämä sopimus ja antaa sen pupun ajaa pyörällä. Kasviksia tulisi ravitsemussuositusten mukaan syödä vähintään puoli kiloa päivässä, tähän määrään ei kuulu peruna. Niin ja mitä ovat  kasvikset? Kasviksilla tarkoitetaan syötäviä vihanneksia, sieniä, marjoja ja hedelmiä.

Joku viisas (äitini) joskus sanoi minulle, että lautasella pitäisi olla aina viittä eri väriä. Silloin mietin, että sehän on ihan mahdotonta, löysin yleensä vain kolme tai neljä eri väriä lautaseltani. Nyt tätä juttua tehdessä etsin aiheeseen sopivaa kuvaa. Löysin oheisen kuvan Syty2000 terveempi yrittäjä -sivuilta, jossa on värillä merkitty eri vihannekset. Noistahan saa lautaselle helposti viisi eri väriä.




Kasviksissa on paljon hyviä vitamiineja ja kivennäisaineita. Kivennäisaineista kaliumia, kalsiumia, rautaa ja magnesiumia saa paljon kasviksista. Vitamiineista kasvikset ovat hyvä C-, K- ja B-ryhmän vitamiinien lähde. On hyvä muistaa, että jokaisella aterialla ei tarvitse välttämättä olla lihaa, kalaa tai kanaa, voit kokeilla myös tehdä herkullista kasvisruokaa. Alla on yksi helppo ja herkullinen kasvis resepti!

Mausteinen kasvisvuoka
4 annosta
500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
250 g kasvissekoitusta (pakaste)
380 g ruskeita papuja
4 dl kasvislientä

Kaada jäiset kasvikset voideltuun uunivuokaan.Sekoita papujen joukkoon kasvisliemi.Kaada pavut liemineen kasvisten päälle. Kypsennä mausteista kasviskiusausta 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa kasviskiusaus salaatin ja leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti